×

Some info from messenger...

GERLACH SZYBKOWAR 6 L GARNEK

GERLACH SZYBKOWAR 6 L GARNEK

Aukcja produktu

Sprzedane 1.51 zł Wygrywa: Batko Sprzedane
Czas przebicia: 10 s | Mnożnik przebicia: 0.01 zł
Wartość: 357.00 zł Oszczędzasz: 355.49 zł

Ostatni licytujący

Przebijający Kwota
Batko 1.51 zł
Don Pedro 1.5 zł
Batko 1.49 zł
Don Pedro 1.48 zł
Batko 1.47 zł
Don Pedro 1.46 zł
Batko 1.45 zł
Don Pedro 1.44 zł
Batko 1.43 zł
Don Pedro 1.42 zł

Ustaw automat

Automat będzie licytował za Ciebie, wtedy kiedy nie będziesz mógł być przed komputerem, lub jeśli wolisz, by system licytował za Ciebie. Chcesz dowiedzieć się więcej?

Jak to działa

Kup teraz

Nie masz czasu na licytację? Chcesz od razu kupić przedmiot? Skorzystaj z opcji “Kup teraz”! Dowiedz się, jak działa opcja “Kup teraz”

Jak to działa

Cechy produktu

materiał wysokiej jakości stal nierdzewna oraz wytrzymałe tworzywo
dno trójwarstwowe
uchwyty wytrzymałe tworzywo
uszczelki zapasowe tak, 1 kpl (3 szt.)
stopnie gotowania
  • niskie ciśnienie (60 kPa)
  • wysokie ciśnienie (100 kPa)
kuchenki wszystkie rodzaje tj. indukcyjne, ceramiczne, halogenowe, gazowe oraz elektryczne
zmywarka tak
opakowanie ozdobne pudełko
gwarancja 24 miesiące
producent GERLACH

Informacje dodatkowe

Wysokiej jakości szybkowar 6 L znanej i cenionej firmy GERLACH.

Produkt wyposażono w grube, trójwarstwowe dno z aluminiowym dyskiem, które zapewnia bardzo dobre przewodnictwo cieplne a kierunek ujścia pary gwarantuje bezpieczne użytkowanie.

Zastosowanie materiałów najwyższej jakości gwarantuje długie i bezproblemowe użytkowanie produktu przez wiele lat.

Wewnętrzna miarka usprawnia proces gotowania.

Dlaczego szybkowar? 
- Grube, trójwarstwowe dno z aluminiowym dyskiem zapewnia bardzo dobre przewodnictwo ciepła
- Kierunek ujścia pary gwarantuje bezpieczne użytkowanie
- Praktyczne i solidne uchwyty umożliwiają bezpieczne przenoszenie szybkowaru
- Łatwe odczytywanie i kontrola wewnętrznego ciśnienia
- Dobór odpowiedniego ciśnienia do gotowanych potraw
- Wygodny system otwierania
- Szczelne zamknięcie
- Wewnętrzna miarka

INNOWACYJNY SYSTEM OTWIERANIA POKRYWY

Wystarczy wcisnąć przycisk by zwolnić lub zamknąć pokrywę - REWELACYJNE ROZWIĄZANIE !!

SZYBKOWAR - SZYBKIE GOTOWANIE


Podstawowa zasada szybkiego gotowania nie uległa zmianie od czasu wprowadzenia pierwszego szybkowaru. Gotowanie odbywa się w zamkniętym garnku pod ciśnieniem w temperaturach przewyzszających 100st. Celsjusza, ponieważ powstające wewnątrz szybkowaru nadciśnienie podnosi punkt wrzenia wody. Dzięki temu czas gotowania ulega wielokrotnemu skróceniu, przez co gotowanie w szybkowarze pozwala na oszczędność czasu (gotowania) średnio rzędu 70%

Dzięki wyeliminowaniu szkodliwego tlenu zawartego w powietrzu oraz krótkim czasom gotowania żywność jest gotowana w sposób szczególnie delikatna. W porównaniu z tradycyjnym gotowaniem, gotowanie w szybkowarze pozwala zachować znacznie więcej witamin, substancji mineralnych oraz aromatycznych, co jest także wyczuwalne w smaku: własny smak żywności jest zaskakująco intensywny !

OBROTOWY REGULATOR CIŚNIENIA W ZAWORZE CIŚNIENIOWYM

Służy do wyboru odpowiedniej wysokości ciśnienia gotowanych potraw

  • Pozycja zwolnienia ciśnienia
  • Niskie ciśnienie (60 kPa)
  • Wysokie ciśnienie (100 kPa)

BEZPIECZEŃSTWO !

Szybkowar wyposażony jest w różne elementy które w sposób całkowicie automatyczny dbają o bezpieczeństwo szybkowaru. 

SPOSOBY OTWIERANIA SZYBKOWARU:
- odczekać do chwili gdy opadnie ciśnienie
- postawić pod zlewem i otworzyć zimną wodę

MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA:

- duszenie mięsa
- zupy i dania z "jednego garnka"
- warzywa i ziemniaki
- przyrządzanie ryżu
- przyrządzanie ryb
- smażenie
- przyrządzanie mrożonek
- wekowania
- przyrządzanie soku
- sterylizacja

KRÓTKI PRZEPIS NA DUSZENIE MIĘSA:
- rozgrzać szybkowar lub patelnie szybkowarową bez tłuszczu na średnim stopniu (2/3 mocy kuchenki)
- wlać do garnka kilka kropli zimnej wody. Właściwa temperatura do smażenia mięsa z tłuszczem lub bez tłuszczu zostaje osiągnięta w momencie, gdy kuleczki wody "tańczą" po dnie garnka. Przed dodaniem tłuszczu wzgl. włożeniem mięsa nalezy ostrożnie wytrzeć wodę z dna garnka np. ścierką.
- pieczeń mocno docisnąć. Po kliku minutach mięso samo odejdzie od dna, można je wówczas obrócić i dodać przyprawy wg uznania.
- dodawać wodę zgodnie z przepisem, jednak nie mniej niż 200 -300 ml
- garnek zamknąć
- wybrać tryb gotowania i podgotować
 

CZASY GOTOWANIA:
 

Wieprzowina  
Gulasz 15-20 min
Pieczeń wieprzowa 25-30 min
Golonka (pieczona) 30-35 min
Golonka (surowa) 30-40 min
Cielęcina i wołowina  
Cielęcina ( w kawałkach) 5-6 min
Pieczeń cielęca 15-20 min
Nóżka cielęca 15-20 min
Gulasz wołowy 15-20 min
Kawałki golonki (na zupę) 20-25 min
Rolada / pieczeń z polędwicy 20-25 min
Pieczeń wołowa 30-40 min
Drób  
Pierś / udko z kurczaka 10-15 min
Pierś / udko z indyka 20-25 min
Kura na rosół 25-35 min
Dziczyzna i jagnięcina  
Comber sarni ok 15 min
Pieczeń z sarny ok 20 min
Gulasz z jelenia 15-20 min
Pieczeń z jelenia ok 25 min
Gulasz z dzika 15-20 min
Pieczeń zajęcza 15-20 min
Pieczeń jagnięca 15-20 min
Ryby  
Potrawka rybna 3-4 min
Łosoś 5-6 min
Halibut 6-7 min
Karmazyn 7-8 min
Zupy  
Zupa jarzynowa 4-6 min
Zupa ziemniaczana 6-8 min
Zupa gulaszowa 10-15 min
Rosół wołowy 35-40 min
Warzywa  
Karczoch (w całości) 15-20 min
Kalafior / brokuły (różyczki) 2-3 min
Kalafior w całości 8-10 min
Groszek zielony 5-7 min
Marchew 4-6 min
Kapusta czerwona / biała 7-10 min
Ziemniaki z wody (pokrojone w ćwiartki) 8-10 min
Ziemniaki w mundurkach (całe) 12-15 min
Zboża  
Owies 8-9 min
Pszenica 8-9 min
Jęczmień 8-9 min
Żyto 8-9 min
Orkisz 8-9 min
DOSTAWA GRATIS!!!